En ole aina kovin huolellinen rahan kanssa. Enkä oikeastaan minkään muunkaan kanssa. Olen aina pärjännyt, mutten liikaa säästellyt. Sama pätee välittämiseen. Viime viikolla aloinkin pohtia, olenko tuhlaillut jo liikaa elämäni aikana välittämistilini saldoa? Entäs jos välittämisen tunteeni pääsevät kulumaan loppuun kun heitän niitä sinne ja tänne ja kohteisiin, joissa ne eivät välttämättä kasva korkoa?

En ehkä usko siihen, että välittäminen voisi kulua loppuun, mutta onko olemassa mitään muuta järkevää syytä sitten sille, että ihmiset säästelevät ja piilottelevat rakkauttaan? Mistä tietäisi, minne kannattaa sijoittaa milloinkin? Tai entä, jos ei koskaan löydä tarpeeksi hyvää kohdetta ja kaikki jää kokonaan käyttämättä? Voisiko välittämistä testamentata?

Toivon todella, että sijoittamalla voisi kartuttaa välittämistiliä. Mitä enemmän sijoittaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ja korolla saa sijoittamansa takaisin. Ja sijoittamatta voi vain muhia omaisuutensa kanssa tai heittää sen hukkaan - jos haluut saada on pakko antaa...  Kuten Pikku Prinssin kettu toteaa eron hetkellä "Voitinpas! voitin vehnän kullankeltaisen värin." niin ehkä välittämispörssissäkin voittaa aina. Mutta mistä tietää, jos ei pääse kokeilemaan?